Hoe groot Red Bulls Barcelona-update ook mag zijn, het reglement biedt het team sowieso genoeg ruimte om een inhaalslag te maken, zegt teambaas Christian Horner.

“Omdat het nieuwe reglement nog erg onvolwassen is en nog in de kinderschoenen staat”, zo legt Horner aan SpeedWeek uit dat de nieuwe regels de teams nog genoeg kans geven zich te ontwikkelen en nieuwe dingen te ontdekken. “Wij zullen dus sowieso sterker worden”, is hij zeker.

Horner erkent daarbij dat Mercedes en Ferrari ’tot nog toe duidelijk beter onderweg zijn dan Red Bull. “Voor ons heeft het in de eerste races om schadebeperking gedraaid, maar we hebben in Barcelona een goede kans op ze in te lopen”, doelt hij op Red Bulls veelbesproken chassis-update.

Horner vindt niet dat Ricciardo gefrustreerd overkomt. “Bovendien was seizoen 2015 veel frustrerender voor hem.”

Ricciardo en Verstappen
Horner neemt verder nog de tijd om te reageren op berichten dat Daniel Ricciardo vooraf hoge verwachtingen had voor 2017 en gefrustreerd zou zijn door het feit dat Red Bull sinds zijn overstap naar het team – in 2014 – geen serieuze titelkandidaat meer is geweest.

“Ik zie geen verschil tussen de Daniel van nu en de afgelopen jaren”, zwakt Horner af dat Ricciardo ongelukkig zou zijn. “Natuurlijk wil hij graag winnen en competitief zijn, maar het is niet zo dat hij loopt te zeuren.”

Over Max Verstappen zegt Horner dat hij onder de indruk blijf van hoe de Nederlander zich ontwikkelt: “En hij is nog altijd pas negentien! Het verbluft me, hoe hij constant leert. Het is een spannend proces om te aanschouwen. Ik geloof ook echt dat wij het beste rijdersduo hebben.”