De geüpdatete bolide waarmee Red Bull naar Spanje komt, blijft gewoon de RB13 heten. Volgens het team gaat het verder om een update ‘zoals gebruikelijk’.

Dat vertelt een woordvoerder van het team aan Motorsport.com, in reactie op recente geruchten dat Red Bull met een dusdanig gereviseerde auto naar Barcelona komt dat het de aanduiding ervan zelfs van RB13 in RB14 zou willen veranderen. De naam verandert dus niet.

Red Bull heeft eerder aangegeven dat de bolide flink onder handen is genomen voor de Grand Prix van Spanje en het er veel van verwacht. De Red Bull-woordvoerder noemt de Barcelona-update tegenover Motorsport.com verder ‘gewoon de gebruikelijke upgrade’ voor de eerste Europese race.

De data uit de simulator zou er naar verluidt wel op wijzen dat de verbeterde RB13 een flinke stap vooruit is, maar Red Bull-topman Helmut Marko weigerde recentelijk op de zaken vooruit te lopen: “We kennen de cijfers, maar ik wil het eerst op de stopwatch zien.”

Marko verwees daarmee naar de problemen die Red Bull van de winter had. Toen het team het circuit op ging, bleek de data uit de windtunnel en van de eigen computersimulaties niet te kloppen.

Behalve Marko hebben ook Max Verstappen en Daniel Ricciardo al gezegd dat ze hopen dat de update Red Bull dicht(er)bij Mercedes en Ferrari brengt, maar het eerst willen afwachten.