Red Bull-coureur Daniel Ricciardo hoopt dat zijn team met de update in Barcelona eindelijk echt het gevecht kan aangaan met Ferrari en Mercedes.

Aankomend weekend moet het dan eindelijk gaan gebeuren, dan krijgt Red Bull de langverwachte update waar het team al zo lang naar smacht. Daniel Ricciardo, die in bij de laatste Grand Prix in Sotsji uitviel met oververhitte remmen, kijkt ernaar uit.

“Ik hoop dat de update ons echt weer de kans geeft om te knokken met Ferrari en Mercedes, of dat we tenminste bij ze in de buurt komen”, zegt de Australiër. “Iedereen voelt zich goed als de updates werken, ook de mensen achter de schermen.”

Naast de update heeft Ricciardo nog meer reden om uit te kijken naar de aanstaande Grand Prix van Spanje. In Barcelona heeft Red Bull ook weer de beschikking over het zogenaamde Energy Station. “Het is een ruimte waar we ons makkelijker voor kunnen bereiden op de race. Er is daar meer privacy en we hebben onze eigen dingen, zoals onze favoriete snacks, trainingsspullen en een eigen douche. Je voelt je er thuis, dat is fijn”, meent de Australiër.

Ricciardo Red Bull

Een lachende Ricciardo als teken dat het goed gaat. Gaan we hem ook zo in Barcelona zien?

Banden
Volgens Ricciardo is het circuit van Barcelona “een van de betere circuits” op de F1-kalender. “Het heeft van alles wat”, meent de Australiër. “De eerste drie bochten zijn lekker vloeiende bochten, en het laatste gedeelte van de baan is erg technisch. Het einde van de ronde is vrij langzaam, waardoor de banden sneller slijten. Daarom is het moeilijk om een ronde netjes uit te rijden.”

Pirelli neemt aankomend weekend de hardste compound mee naar Barcelona. Een vreemde beslissing, vindt Ricciardo. “Ik weet niet of we er wat aan gaan hebben, ik denk niet dat deze keuze überhaupt voor iemand goed is. De banden zijn al hard genoeg en de hardste compound is gewoon veel te hard. Hopelijk wordt het snikheet in Barcelona, dan kan het. Maar als het kouder is, dan krijgt iedereen het moeilijk met de banden.”