Teruggaan naar Barcelona, waar hij vorig jaar zijn eerste race won, is natuurlijk bijzonder voor Max Verstappen. Hij zette in 2016 voor de race in Spanje een stap door van Toro Rosso naar Red Bull te gaan. Nu moet een update voor de RB13 voor een stap zorgen.

Van een middenmoter naar een topteam gaan en gelijk je eerste race voor dat topteam winnen: Max Verstappen deed het in 2016, nadat hij in de aanloop naar de Grote Prijs van Spanje van opleidingsteam Toro Rosso naar het grote Red Bull Racing werd gepromoveerd.

“Het was rond deze tijd dat ik van team wisselde, wat natuurlijk een geweldig gevoel gaf”, blikt Verstappen terug. “Daarna ging alles snel. Ik zat veel op de fabriek, oefende in de simulator met de nieuwe auto en er was heel veel media-aandacht.”

“Nerveus was ik desondanks niet echt. Ik was gewoon heel blij dat ik ineens bij een topteam zat.” En daarna volgde dus die race in Barcelona. Het verhaal is bekend. “Het was een hele speciale wedstrijd voor me, waarin we het dus voor elkaar kregen de zege in de wacht te slepen.”

2017
“Teruggaan naar Spanje zal dus altijd heel bijzonder voor me zijn”, zegt Verstappen, die zoals gezegd dus weer een flink andere auto te besturen krijgt, al gaat het nog altijd om een Red Bull. De RB13 is na een wat teleurstellende seizoensstart echter behoorlijk veranderd door het team.

Of het gelijk weer vooraan meedoen betekent? Dat wil Verstappen niet zeggen. “We moeten maar zien wat de updates brengen. Ik hoop dat we er dichter mee in de buurt van de topteams komen, of we ze in elk geval kunnen volgen. Dat zou al een hele goede stap voorwaarts zijn.”

Red Bull komt in 2017 vooralsnog niet echt in het stuk voor.

Ricciardo
Teamgenoot Daniel Ricciardo schrijft in zijn colum op RedBull.com dat hij hoopt dat de update Red Bull ‘de kans geeft echt met Ferrari en Mercedes te vechten’.

Tegelijkertijd wil de Aussie niet te zeer op de zaken vooruit lopen. “Zelfs als de update heel goed is, is het onwaarschijnlijk dat we zondag direct op de hoogste trede van het podium staan.”

“We zijn ons daar ook allemaal van bewust. Het kan wel even duren voor we weer om overwinningen kunnen strijden, maar we hebben er vertrouwen in dat we flink wat terrein kunnen goedmaken.”

Volgens Ricciardo bestaan er geen zilveren kogels in de Formule 1 – “niet in de zin dat we vanaf nu ineens elke race gaan winnen” – maar hij hoopt prettig verrast te worden. “Ook omdat de Barcelona-update waarschijnlijk bepaalt hoe ons seizoen er tot de zomerstop uit gaat zien.”

Ricciardo hoopt ‘prettig verrast te worden’ door Red Bulls Barcelona-update.