Met de Grote Prijs van België net achter de rug blikt Red Bull-teambaas Christian Horner al vooruit op de volgende race. Omdat zijn team het in Spa goed deed, denkt hij dat het in Italië ook prima zal gaan.

“De laatste paar seizoenen is Monza voor ons het lastigste circuit op de kalender geweest, maar de race in België heeft ons veel vertrouwen gegeven en we zijn dan ook vastbesloten om het in Monza beter te doen dan voorheen”, verklaart Horner tegenover ESPNF1.

“Monza en Spa zijn natuurlijk geen identieke circuits, maar het is een goed teken dat we in Spa in de eerste en laatste sector snel waren”, verwijst de teambaas naar de hogesnelheidsstukken op het Belgische circuit en de sowieso erg snelle baan in Italië waar de auto met weinig downforce moet rijden.

Hoewel hij dus vol vertrouwen is, weet Horner echter dat de Grand Prix van Italië hoe dan ook geen walk-over zal worden voor Red Bull. De Engelsman voorspelt namelijk dat de concurrentie er ook goed zal presteren: “Ferrari doet het traditioneel goed op Monza en ook McLaren en Mercedes zullen er sterk zijn”, waarschuwt hij.