De goede resultaten in de afgelopen weken van zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo, dragen volgens teambaas Christian Horner bij aan de frustratie van Max Verstappen.

Verstappen maakte de afgelopen zes races telkens een sterke start, maar viel in vier van die zes races uit vanuit een goede positie. Terwijl de pech zich opstapelt voor Verstappen, is het geluk Ricciardo daarentegen een paar keer tegemoet gekomen. Zo is de Australiër al een paar keer op de podiumplekken gefinisht waar Verstappen zijn zinnen op had gezet.

Dit moet volgens teambaas Christian Horner extra frustrerend zijn voor de Nederlander. “Op dit moment is Max enorm gefrustreerd”, zegt Horner tegen Motorsport. “Dat komt mede doordat zijn teamgenoot podiumplaatsen pakt, en afgelopen zondag in Bakoe zelfs een overwinning. De problemen zijn echter niet de fout van het team of de energie die het team erin steekt.”

Horner is er ook van overtuigd dat Verstappen op het de hoogste trede van het podium was geëindigd in Bakoe, als hij niet geteisterd werd door motorproblemen. De Nederlander reed op het moment van uitvallen achter Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Sergio Pérez, en zij vielen later in de race allemaal terug in het veld door problemen en straffen.

Ricciardo viert zijn eerste overwinning van het seizoen.

Na alle pech tijdens de afgelopen races, denkt Horner echter dat het tij snel zal keren voor Verstappen. “Hij heeft een paar moeilijke races achter de rug, waarin het niet zijn kant op viel, maar ik heb het gevoel dat er om de hoek een geweldig resultaat op hem ligt te wachten. Hij rijdt op dit moment zo ontzettend goed, hij heeft echt een extra versnelling gevonden. Nu zit hij in een serie met pech, maar dat draait wel weer om. Dat is altijd zo.”

De frustratie van de Nederlander is begrijpelijk, zegt Horner en de teambaas denkt niet dat Verstappen daarbij over de schreef gaat, als hij bijvoorbeeld niet komt opdagen om de pers te woord te staan in de mediazone na de race. “Voor een jongen van negentien is hij ontzettend volwassen. Zijn honger naar succes is verder logisch. Hij wordt ook beter van deze frustrerende ervaringen en komt sterker terug, daar twijfel ik niet aan.”