Max Verstappen krijgt een boete van 25.000 euro omdat hij niet is komen opdagen voor een mediaverklaring. De Nederlander vertrok gisteren na zijn uitvalbeurt direct naar zijn hotel. 

Verstappen was gefrustreerd doordat de Red Bull hem opnieuw in de steek liet. Vier van de zes afgelopen wedstrijden wist de Nederlander niet aan de finishlijn te komen, waarvan driemaal door technische problemen.

De frustratie liep blijkbaar zo hoog op dat Verstappen geen trek had om de media te woord te staan in het zogeheten ‘vierkantje’. Hiermee breekt hij met artikel 19.5 van de reglementen opgesteld door de FIA. Die regel stelt dat een coureur die niet de finish weet te halen, zich daarna moet melden in de aangewezen mediazone. Wanneer hij dat niet doet, krijgt de coureur een boete van 25.000 euro.

Verstappen gaf na de race alleen een reactie via zijn onlinekanalen en de website van Red Bull. Waarin hij vertelt dat ‘het er in het begin veelbelovend uitzag, maar zeer teleurgesteld is met deze uitkomst.’ Vanavond zal hij via een videoverbinding een nadere toelichting geven in het praatprogramma Peptalk op Ziggo.