Voor de vierde keer in zes races viel Max Verstappen uit, en opnieuw is de Red Bull-coureur daar erg chagrijnig over. Zeker omdat hij dit keer had kunnen winnen.

“Het zag er in het begin veelbelovend uit. Maar ik ben er helemaal kapot van dat ik weer een technisch probleem had”, tweet Verstappen. “Een podium zat er vandaag in, dus ik ben zeer teleurgesteld met deze uitkomst.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Verstappen lag in de openingsfase van de race op de vierde plek, vlak achter Sergio Pérez. Hij was bezig te Mexicaan in te halen toen zijn RB13 ermee ophield. Een probleem met de oliedruk werd Verstappen fataal. Het euvel werd mogelijk veroorzaakt door een brokstuk dat in een ventilatierooster terecht was gekomen en zo voor oververhitting zorgde.

Extra cru voor Verstappen was dat teamgenoot Daniel Ricciardo de race uiteindelijk won. Ricciardo reed ver achter Verstappen op het moment van de uitvalbeurt van de Nederlander. Verstappen was bovendien het gehele weekend al sneller dan Ricciardo.