Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zijn er vier renstallen die serieus aanspraak kunnen maken op de titel, waaronder zijn eigen team Red Bull.

“Ferrari is erg sterk, Lotus heeft een goede auto en Mercedes is over een enkele ronde ook heel snel”, zo somt Horner Red Bulls rivalen op in gesprek met Autosport.

“Alle andere teams komen een stapje te kort”, constateert Horner, die verder in gedachten houdt dat de onderlinge verhoudingen tussen de top vier ondanks de huidige voorsprong van Red Bull nog makkelijk kunnen veranderen: “De verschillen zijn miniem en ik weet zeker dat we straks, als we in Europa aan het racen zijn, per circuit verschuivingen zullen zien.”

“Maar”, zo moet Horner toegeven: “Wij zijn het seizoen goed begonnen, met twee zeges en één tweede plaats uit vier races.”

De laatste van die twee zeges werd afgelopen weekend door kampioenschapsleider Sebastian Vettel behaald, in Bahrein. “Een dominante overwinning”, stelt Horner. “Sebastian heeft de bandenslijtage geweldig weten te managen en had de race onder controle vanaf het moment dat hij de leiding pakte. De overwinning is daarna ook geen moment meer in gevaar geweest.”