*

Horner: ‘Verstappen kan bij Red Bull team om zich heen bouwen’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 oktober 2017 09:16

Horner: ‘Verstappen kan bij Red Bull team om zich heen bouwen’
Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Max Verstappen er goed aan zou doen voor de langere termijn bij Red Bull te blijven en daar een team om zich heen te bouwen.

Volgens Horner is het namelijk ‘vanzelfsprekend dat te doen’ aan de top van de Formule 1, waar Sebastian Vettel – zoals Horner in gesprek met Motosport aanhaalt – recentelijk (en ogenschijnlijk niet voor niets) voor drie jaar heeft bijgetekend bij Ferrari, terwijl Lewis Hamilton ‘vast op zijn plek lijkt te zitten bij Mercedes’.

Om Verstappen voor een langere tijd bij Red Bull te houden, moet het team hem er echter wel van overtuigen dat dit de juiste zet is, weet Horner. “Het is dus aan ons om hem een auto te geven waarmee hij competitief kan zijn.”

Horner met Verstappen.

Volgens Horner voelt de Nederlander zich verder namelijk prima bij het team. “Ik denk dat hij wel kan zien hoe sterk dit team op alle vlakken is. Hij voelt zich hier volgens mij ook op zijn gemak.” Of Verstappen bij een ander team eventueel de strijd aan zou willen gaan met Vettel of Hamilton, vindt Horner bovendien lastig te zeggen. “Dat is een vraag waar alleen hij antwoord op kan geven.”

“We willen echter allemaal in een situatie zitten waarin we zo competitief mogelijk kunnen zijn”, weet Horner. Red Bull zat dat begin dit jaar niet, zo heeft hij wel erkend, maar momenteel zit het team er volgens de teambaas weer goed bij.

“Als je kijkt naar hoe we ons chassis hebben ontwikkeld, zie je dat we serieus meer performance hebben gevonden. We hebben ons sneller ontwikkeld dan onze tegenstanders, zozeer zelf dat we nu op eigen kracht races kunnen winnen. We moeten die lijn doorzetten.”