Zijn kopman Max Verstappen had de pole voor het grijpen maar liep deze mis omdat hij moest afremmen voor een gele vlag. Pole was mooier geweest maar Red Bull-teambaas Christian Horner berust zich met P2 en P4 voor zondag en ziet vooral ook ingrediënten voor een mooie race.

Dat Carlos Sainz nu eens de voorste startplek pakt in een verregende kwalificatie verbaast Horner niet. “Hij is altijd al een duivel geweest in de regen, altijd sterk in natte omstandigheden toen hij bij ons reed. Felicitaties voor hem. Verstappen moest zijn rondje laten lopen na die halve spin van Leclerc. Zelf heeft hij ook een moment gehad, hij maakte een 360 en verloor uiteindelijk maar 2 seconden op de finishlijn. Jammer dat hij dat laatste rondje niet kon afmaken maar die plek op de eerste rij is zo slecht nog niet.”

Lees ook: Sainz houdt Verstappen op valreep van poleposition af op nat Silverstone

Het vertrouwen voor de zondag is er altijd dit jaar: “We hebben een goede race-auto”, Verstappen benadrukt het altijd en dat was vandaag niet anders. Horner: “We rijden altijd met iets minder downforce dan andere auto’s”, vertelt Horner. “Dat werkt voor ons beter in de race. Beiden hebben het vandaag goed gedaan maar het wordt morgen zeker interessant.”

De longruns, als je 4 rondjes nog longruns kan noemen, van zaterdagochtend vertellen Horner nog niet zo heel veel. “Volgens mij heeft iedereen niet veel meer dan dat gereden dus dat is een vraagteken. Als het gewoon een droge race wordt, komt het aan op strategie en bandenmanagement. Dat zal dan cruciaal zijn, gelukkig hebben we Pérez ook voorin.”

Verstappen feliciteert Sainz na zijn pole op Silverstone Foto: Motorsport Images