In Maranello is er nog geen witte rook te zien, maar Red Bull-teambaas Christian Horner heeft alvast verklapt dat Sebastian Vettel Red Bull verlaat voor Ferrari. Het vertrek van Fernando Alonso bij Ferrari lijkt daarmee ook weer een stapje dichterbij.

In de officiële persverklaring waarin het vertrek van Vettel bij Red Bull werd aangekondigd, werd met geen woord over zijn nieuwe bestemming gerept, maar Horner heeft ten overstaan van de media uit de school geklapt: “Hij gaat naar Ferrari.”

“Ferrari heeft hem duidelijk een geweldig aanbod gedaan”, vervolgt Horner, die pas op vrijdagavond in Japan door Vettel werd verteld dat hij weg gaat bij Red Bull: “Je kon de laatste tijd al wel aan hem zien dat hij met zijn gedachten ergens anders was en dit is ook geen beslissing die hem makkelijk zal zijn gevallen en hij is vast niet over één nacht ijs gegaan, maar hij lichtte ons vrijdagavond dus in.”

Horner wenst Vettel alle geluk bij zijn nieuwe werkgever. “Meer kunnen we ook niet doen. Hij zal altijd een speciale plek in onze harten behouden vanwege de successen die we met hem hebbgen geboekt, maar Sebastian was duidelijk toe aan een nieuwe uitdaging en de lokroep van Ferrari kan sterk zijn. En als iemand dan in z’n hart iets anders wil, heeft het ook geen zin hem aan z’n contract te houden.”

Alonso
Ondanks de woorden van Horner heeft Ferrari nog niets officieel bevestigd, net zoals het – ondanks alle geruchten – nog niet wereldkundig heeft gemaakt dat Fernando Alonso de Scuderia inderdaad gaat verlaten.

Dat een breuk tussen Alonso en Ferrari aanstaande is, lijkt echter wel zeker. Aanvankelijk werd verwacht dat er 13 oktober meer bekend zou worden over de plannen van de Italiaanse equipe, als Fiat-baas Sergio Marchionne de rol van president overneemt bij Ferrari, maar door het nieuws omtrent Vettel zou de boel ook wel eens in een stroomversnelling kunnen komen.

McLaren, Alonso’s meest waarschijnlijke bestemming, heeft zich vooralsnog op de vlakte gehouden over haar rijdersbezetting voor 2015. Het team treedt momenteel aan met Jenson Button en Kevin Magnussen en hoewel kopstukken van de formatie uit Woking hebben benadrukt tevreden te zijn over het duo, zal één van de twee toch plaats moeten maken als Alonso terugkeert bij het team.