Sebastian Vettel heeft zijn excuses aan Mark Webber en Red Bull aangeboden voor het negeren van een teamorder in Maleisië. Dat zegt teambaas Christian Horner.

Na de laatste pitstop kwam Vettel achter teamgenoot Webber terecht. Via de boordradio werd de drievoudig wereldkampioen duidelijk gemaakt dat hij de Australiër niet meer in mocht halen. Vettel besloot echter toch te vechten voor de leiding van de wedstrijd, hetgeen hij succesvol voltooide in ronde 44.

“We hebben er na afloop over gesproken met beide coureurs”, vertelt Horner. “Vettel heeft zijn excuses aangeboden aan Webber en aan het team. We hebben het besproken en nu is het klaar. We focussen ons op de volgende race.”

“Wij willen als team het maximale eruit halen”, vervolgt Horner. “Voor ons zijn dat 43 punten. Het maakt ons dan niet uit wie er eerste of tweede eindigt. We wilden geen risico nemen, omdat we de banden wilden sparen. Met een comfortabele voorsprong moet je de race gewoon uitrijden. We hebben dus duidelijk gezegd dat beide auto’s hun positie vast moeten houden.”

Sebastian Vettel koos er duidelijk voor de order aan zijn laars te lappen en na een boeiend gevecht passeerde hij Webber. Horner: “Hij was gefocust op de zeven punten verschil tussen plaats één en twee. Het was niet goed wat hij deed, en dat weet hij. Als hij de tijd terug kon draaien, zal hij het niet weer doen. We moeten het dan nu ook gewoon achter ons laten.”

Toch blijft Christian Horner wel tevreden over zijn twee coureurs. “Wij hebben dit rijders duo omdat ze competitief zijn, ze elkaar sneller maken en ze de drive hebben om te winnen. Vettel was even oostindisch doof. Hij is hongerig naar overwinningen en zoekt het randje op om uiteindelijk kampioen te worden. Onze coureurs gaan nooit goede vrienden worden, maar ze hebben wel respect voor elkaar.”

Na de inhaalactie van Vettel heeft Horner echter geen moment overwogen hem terug te fluiten. “Denk je nou echt dat hij de plaats had teruggegeven? Met zijn inhaalactie heeft hij duidelijk laten zien wat zijn intenties waren. Hij vond zichzelf belangrijk dan het team. Het is jammer, maar hij weet dat hij fout is. Hij heeft ervan geleerd.”