Red Bull-teambaas Christian Horner maakt zich niet druk om de fout die Sebastian Vettel gisteren maakte in de laatste ronde van de Grand Prix van Canada, waardoor de Duitser de zege misliep.

Volgens Horner valt het Vettel niet aan te rekenen dat hij in de slotronde in de fout ging en moet de coureur er niet teveel mee zitten: “Iedereen maakte fouten in die omstandigheden, dus Sebastian moet hier niet te zwaar aan tillen”, zegt de teambaas tegen Autosport.

“Ik denk dat hij het gisteren goed heeft gedaan en zijn slippertje was gewoon één van die dingen”, neemt Horner het voor zijn coureur op.

“Het is echt niets”, bagatelliseert de teambaas het voorval. “Sebastian heeft zich de hele race goed gehouden en was ondanks de moeilijke situatie op die baan eigenlijk de enige die de hele middag geen stap verkeerd zette.”

Dat Vettel op het eind de limiet zo moest opzoeken, komt volgens Horner omdat hij zijn voorsprong groter dan een seconde moest houden om zo te voorkomen dat zijn achtervolger Jenson Button zijn DRS zou kunnen gebruiken.

“Jenson was heel, heel snel en kwam binnen bereik. Sebastian moest dus wel pushen en ik denk dat hij toen net met een wiel op een nat stuk wegdek kwam en daardoor de controle verloor.”

“Als je de hele middag aan de leiding hebt gelegen, is het natuurlijk zuur om de race in de laatste twee kilometer te verliezen. Maar aangezien Lewis Hamilton en Fernando Alonso niet hebben gescoord en wij – ondanks alles wat er op de baan gebeurde – toch nog op plaats twee en drie geëindigd zijn, kunnen we dit ondanks het verliezen van de zege als een goed resultaat voor het team beschouwen.”