Red Bull-teambaas Christian Horner wil, na de discutabele startopstelling van Sebastian Vettel bij de Grote Prijs van China, duidelijkheid van de FIA over de positionering van de auto’s op de grid.

Voor de start van de Grand Prix van China zette Sebastian Vettel zijn Ferrari half buiten de markering in positie. De wedstrijdleiding noteerde dit, maar ondernam verder geen actie. Red Bull-teambaas Christian Horner wil graag duidelijkheid van de FIA over de regels.

“Het was duidelijk wat Vettel probeerde te doen, namelijk op het droge deel van de baan komen”, meent Horner. “Dat is begrijpelijk. Maar zou het niet goed zijn om duidelijkheid te krijgen of een coureur nou binnen of buiten de gridbox moet starten? Is het nou een lijn of is het echt een box waar je in moet staan?”, vraagt de Brit zich af.

De reglementen stellen niet dat een coureur helemaal in de gridbox moet staan, maar dat hij “binnen zijn eigen gridpositie moeten starten”. De FIA heeft gezegd dat in dit geval de coureurs hun gezonde verstand moeten gebruiken om te bepalen wat wel en wat niet mag bij de startpositionering.

Horner

Sebastian vettel zette zijn Ferrari voor de start niet helemaal in de gridbox.