Red Bull heeft de zaakjes met vier zeges van Sebastian Vettel op rij prima voor elkaar. Teambaas Christian Horner staat het echter niet toe dat zijn team het een stapje rustiger aan gaat doen.

Vettel domineert de Formule 1 weer zoals vorig jaar. De voorsprong van dertien punten op Fernando Alonso is, bij een mager resultaat, echter broos. Horner wil in de resterende drie races perfectie nastreven. “We kunnen het niet rustig aan doen want Alonso blijft maar opduiken”, zegt de teambaas van Red Bull in India. “Hij reed een erg sterke race en het is zonde dat het ons niet is gelukt om Mark Webber voor hem te houden. Vanaf de twintigste ronde kampte hij al met een KERS-probleem.”

“Onze voorsprong in het teamkampioenschap is groot maar Vettel staat maar dertien punten voor op Alonso. We hebben een gat geslagen en, gezien onze achterstand vier races geleden, is dat wel indrukwekkend”, stelt Horner. “We moeten deze vorm zien vast te houden. Sebastian heeft voor het eerst in zijn carrière vier races op rij gewonnen. Hij heeft het dit weekend fantastisch gedaan.”

“Er liggen nog 75 punten voor het oprapen en om die te pakken moeten we perfecte weekenden rijden”, aldus de teambaas, die niet onder de indruk is van Alonso’s uitspraken dat hij de wereldkampioen wordt. “Makkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat erom wat je op het circuit presteert.”

Horner schrijft Ferrari in ieder geval nog niet af. “Fernando is een topcoureur en Ferrari een superteam. Ze doen het heel goed. Fernando is onwaarschijnlijk constant en wij moeten op de toppen van onze kunnen presteren om hem voor te blijven.”