Het Spaanse HRT heeft een verzoek bij de FIA ingediend om de zogenaamde scrutineering van de bolide van Pedro de la Rosa, waarbij gecontroleerd wordt of deze aan alle (veiligheids)regels voldoet, uit te stellen.

 

Het Engelse Autosport weet te melden dat HRT de FIA heeft gevraagd de scrutineering van De la Rosa’s auto uit te stellen tot vrijdagochtend, in plaats van de auto vandaag – op donderdag – al te keuren.

 

Normaal gesproken moet een bolide op de dag voordat het driedaagse Grand Prix-weekend begint volledig door de keuring zijn, maar de FIA heeft in dit geval, zo meldt Autosport, toegestemd om de keuring nu op vrijdagochtend vóór elf uur ’s ochtends plaatselijke tijd in Melbourne uit te voeren.

 

Als de bolide tijdens de scrutineering niet goedgekeurd wordt door de FIA, mag De la Rosa niet meedoen aan de vrije trainingen, die voor 12:30 lokale tijd op de agenda staan, want niet goedgekeurde bolides mogen het circuit niet op.

 

De reden voor het verzoek van HRT is overigens simpel, want het heeft de auto van De la Rosa nog niet af en beschikt momenteel slechts over één bolide: de auto die De la Rosa’s teamgenoot Narain Karthikeyan tien dagen geleden tijdens de filmdag/shakedown bestuurde.