Nico Hülkenberg ziet het Renault fabrieksteam vooruitgang maken en sterker worden, al ziet het er vooral voor 2018 goed uit volgens de Duitser.

Wat het huidige seizoen betreft moet The Hulk vooralsnog concluderen dat Renault het ontwikkelingstempo van het ‘klantenteam’ Red Bull, dat met een identieke motor rijdt en daarom een goede graadmeter is qua chassisontwikkeling, niet kan volgen.

“Red Bull ontwikkelt zich echt op indrukwekkende wijze”, erkent Hülkenberg in gesprek met Autosport. “Zij hebben sinds het begin van dit seizoen grote stappen vooruit gezet. Wij hebben ook wel stappen gezet, maar niet van dezelfde orde van grootte.”

Desondanks onderstrepen ook deze relatief kleinere stappen wel een positieve trend, volgens Hülkenberg. “Het gaat de goede kant op. Er zit ook nog veel goeds qua doorontwikkelingen in de pijplijn, wat later dit jaar gebracht zal worden. Alle signalen zijn positief.”

Waar Renault ook al een tijd mee bezig is, is werk aan de 2018-auto. “Dat is al in een vergevorderd stadium. Het ziet er goed uit, maar dat moet ook, want het gat naar de top is groot, dus we hebben veel extra performance nodig.”

Renault streeft er volgens Hülkenberg naar in 2018 structureel bij de eerste tien in de race – “of eigenlijk de eerste acht” – te zitten. “We moeten een fikse sprong maken om aan die verwachting te voldoen.”

Dit jaar zit Hülkenberg met Renault namelijk in een situatie waarin punten scoren niet eenvoudig is. “Het moet voor ons allemaal op z’n plek vallen, terwijl we soms ook wat geluk nodig hebben in de vorm van pech voor anderen”, zegt de coureur van het met 18 punten als achtste geklasseerde team.

Hülkenberg ziet Renault wel een goede stap zetten in 2018.