Max Verstappen denkt dat hij in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk teamgenoot Daniel Ricciardo had kunnen verslaan. Door foutjes en een gele vlag start hij zondag echter achter de Australiër.

“Het is een beetje jammer, ik had vandaag wel verder naar voren willen staan”, zegt Verstappen na de kwalificatie tegen Ziggo Sport. “Het was mogelijk geweest om Ricciardo te verslaan.” In plaats daarvan liet Verstappen de zesde tijd noteren, één plek lager dan Ricciardo. Door de gridstraf van Lewis Hamilton begint de Nederlander de race als vijfde.

In de eerste twee kwalificatiedelen reed Verstappen harder dan zijn teamgenoot. In Q3 lukte het de Red Bull-coureur echter niet een foutloze ronde te rijden. “In mijn eerste run verloor ik de achterkant in bocht drie”, vertelt Verstappen. “Daarna raakte ik in mijn tweede run de binnenste kerbstone in bocht één, waarmee ik twee tienden verloor.”

Geen DRS
Bij zijn laatste poging was Verstappen wel aan een goed rondje bezig, zegt hij, maar toen ging de gele vlag uit omdat Romain Grosjean stilstond op het asfalt. “Daardoor had ik geen DRS en verloor ik twee tienden op het rechte stuk. Die tijd probeerde ik goed te maken, ik wist dat het erin zat. Maar ik verloor de achterkant.” Met een spectaculaire schuiver belandde Verstappen in de grindbak.

Verstappen heeft er op zich wel vertrouwen in dat hij in de race een goed resultaat kan neerzetten. “We zien wel hoe het zich ontvouwt. Vandaag is het natuurlijk balen, maar over het algemeen zit het wel redelijk goed.”