IndyCar-coureur Alex Palou maakt in 2023 de overstap naar McLaren. De 25-jarige Spanjaard neemt zodoende afscheid van Chip Ganassi Racing, al dacht het team zelf daar anders over. De overstap levert Palou in ieder geval een test in een Formule 1-bolide op, al laat McLaren nog in het midden in welke raceklasse hij volgend jaar zal rijden.

Palou is de regerend IndyCar-kampioen en staat momenteel vierde in het kampioenschap. Hij rijdt daar voor het beroemde team van Chip Ganassi, maar daar komt volgend jaar verandering in. Palou maakt namelijk de overstap naar McLaren, al gaat dat wel gepaard met de nodige verwarring.

Chip Ganassi Racing maakte namelijk in een persbericht bekend dat het contract met Palou verlengd was, waardoor de Spaanse coureur ook in 2023 voor het IndyCar-team zou uitkomen. Dat bericht ontkende Palou stellig op sociale media, waar hij bovendien aangaf dat citaten van hem in dat persbericht niet door hem zijn goedgekeurd. “Zoals ik CGR onlangs heb laten weten, ben ik om persoonlijke redenen niet van plan om na 2022 met het team verder te gaan”, schrijft hij.

Lees ook: IndyCar-coureur Herta test McLaren F1-auto in Portimão

Even later maakte McLaren de komst van Palou naar het team bekend, wat Palou meteen een Formule 1-test met de MCL35M van vorig jaar oplevert. Opvallend is dat McLaren in haar persbericht niet duidelijk maakt of Palou de overstap naar het IndyCar-team maakt, of toch naar een andere tak van McLaren Racing – zoals het Formule 1-team – gaat. “McLaren Racing zal te zijner tijd de volledige rijdersbezetting in alle raceseries bevestigen”, laat het team weten.

Palou kijkt in ieder geval uit naar het Formule 1-testprogramma, waar IndyCar-collega’s Colton Herta en Pato O’Ward ook al deel van uitmaken. “Ik ben ontzettend enthousiast om toe te treden tot de rijdersline-up van zo’n iconisch team als McLaren”, zegt Pato. “Ik kijk ernaar uit om te laten zien wat ik kan achter het stuur van een Formule 1-auto en te kijken welke deuren dat kan openen. Ik wil iedereen bij Chip Ganassi Racing bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben”, aldus de Spanjaard.