Interessant. Zo omschrijft Mark Webber zijn Grand Prix van China, waarin hij vanaf de achttiende startplaats naar het podium reed.

Na een desastreuze zaterdag ging het de Australiër op zondag een stuk beter af. Met behulp van een agressieve strategie klom hij op van de achttiende naar de derde plek.

“Ik ben gestart op de harde banden”, legt Webber uit. “Dat is niet de meest begerenswaardige band. Eigenlijk hebben ze niet de eigenschappen van een harde band, zoals duurzaamheid. Dus het was nog best lastig.”

“Het viel dan ook niet mee om posities te winnen. Bovendien gebruikte iedereen zoals verwacht op hetzelfde moment de verstelbare achtervleugel, dus daar viel ook geen voordeel uit te halen.”

Na een ronde of vijftien was Webber dan ook nog altijd vijftiende. “Ik vroeg me toen wel even af wanneer het mijn kant op zou gaan”, vertelt de Red Bull-coureur. “Maar op een bepaald moment voelde ik me op mijn gemak in de auto en kon ik me dankzij de verse banden die ik nog over had na de kwalificatie een weg naar voren banen.”