*

Interview Max Verstappen: ‘Kijkend naar de grid, zijn er niet veel coureurs completer’

André Venema

André Venema

11 augustus 2019 08:00

Interview Max Verstappen: ‘Kijkend naar de grid, zijn er niet veel coureurs completer’

Red Bull-teambaas Christian Horner schaalt hem hoger in dan vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Leuk om te horen, maar Max Verstappen blijft stoïcijns onder alle loftuitingen. “Ik houd niet van half werk.”

FORMULE 1 sprak uitgebreid met Verstappen in Montréal, de metropool waar hij een jaar geleden voor commotie zorgde met zijn beroemde uitspraak over de kopstoot. Maar het is ook de plek waar Verstappen de turbulente openingsmaanden van 2018 vol incidenten achter zich liet.  “Ik doe hetzelfde als wat ik de afgelopen jaren heb gedaan”, stelt Verstappen. “Ik geef dezelfde feedback, voor mijn gevoel de juiste, en het team vindt dat ook. Ik denk dat, als ik nu opeens anders zou functioneren binnen het team, ik het de afgelopen jaren fout had gedaan. Dat is dus niet zo.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Foto: ©Peter van Egmond

Verstappen, nog altijd pas 21 (bijna 22), tikt binnenkort de 100 Grands Prix al aan en bezit daarmee in vergelijking met leeftijdsgenoten een schat aan ervaring. Hij is nu al completer dan de meesten van hen. “Ik ben vrij jong begonnen, dus ik denk dat dat ook wel redelijk normaal is. De meeste andere coureurs zijn begonnen met Formule 1 op hun 21e of 22e. Als je de hele grid bekijkt, denk ik niet dat er veel mensen completer zijn, ook al zijn ze 29 of 30 jaar. Waar ik dat op baseer? Snelheid, constant zijn, hoe je met het team samenwerkt: dat zijn wel de belangrijkste dingen.”

In de nieuwste editie van FORMULE 1, nr. 12, lees je een uitgebreid interview met Max Verstappen. De Nederlander praat over zijn vrije tijd (behalve simracen heeft Verstappen ook andere hobby’s), teamgenoten en over de kledinglijn die zijn zusje Victoria is gestart. FORMULE 1 nr. 12 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.