Fernando Alonso heeft naar eigen zeggen een prima vrijdag achter de rug, hetgeen mooi uitkomt aangezien het ook nog eens zijn verjaardag is. De nu dertigjarige Spanjaard sloot de dag als tweede af.

“In de eerste plaats wil ik iedereen bedanken die me een fijne verjaardag heeft gewenst”, zegt Alonso, die daarna tot de orde van de dag overgaat: “We hebben ons testprogramma volledig kunnen afwerken en dat is altijd een goede manier om het weekend te beginnen.”

“Ik ben er bovendien gelukkig mee dat ik zoveel ronden heb kunnen rijden”, benadrukt de coureur die vandaag 69 keer over start/finish kwam. “Met name met oog op het inschatten van de bandenslijtage is het goed dat we veel kilometers hebben kunnen maken, want de banden spelen hier altijd een belangrijke rol”, legt Alonso uit.

De nummer twee van de dag besluit zijn terugblik door te stellen dat Ferrari desondanks nog wel wat moet sleutelen aan haar bolide, de 150° Italia. “McLaren lijkt hier namelijk snel te zijn, dus wij moeten onze auto zien te verbeteren. Met name waar het de derde sector van de baan betreft, want daar verliezen we vooralsnog tijd ten opzichte van de anderen.”

Alonso’s teammakker Felipe Massa denkt dat Ferrari het de rest van de weekend behoorlijk aan de stok zal krijgen met McLaren en ook Red Bull. “Het zal tussen ons drieën gaan”, denkt hij. “We zullen waarschijnlijk niet veel voor elkaar onderdoen.”

Om een streepje voor te hebben op de concurrentie, zal Ferrari de Pirelli-banden volgens Massa goed aan de praat moeten krijgen, terwijl men ook een goede strategie moet uitdokteren.

Daarnaast wordt de kwalificatie in Massa’s ogen eveneens zeer belangrijk: “Het wordt niet makkelijk om een goede gridpositie te bemachtigen, maar ondanks alles is inhalen hier heel lastig, dus het is essentieel dat we morgen een goed resultaat neerzetten.”