Button ziet licht aan het einde van de tunnel. Hij meent dat het grootste malheur met de BAR 007 achter de rug is. BAR lijkt uit de (technische) problemen te zijn. Het team kende tot dusver een uiterst moeizame winter, maar eind vorige week leek er plots licht aan het einde van de tunnel te zijn gekomen. Jenson Button reed vrijdag 11 februari tijdens testritten plotseling de snelste tijd van de week en ook de techniek bleek betrouwbaar.

,,We zijn weer op koers'', zegt Jenson Button. ,,Ik zal niet ontkennen dat we één of twee hele moeizame tests achter de rug hebben deze winter. De situatie lijkt nu echter een heel stuk beter dan een week geleden.''

De meeste problemen werden veroorzaakt door de Honda-krachtbron achterin de BAR 007. Binnen een kort tijfdsbestek werden vijf motoren opgeblazen. ,,Honda is momenteel al een stuk beter de spreken over de motor. We beginnen dan ook met een heel positief gevoel aan de test in Valencia deze week", stelt Button.

Echter: de nieuwe Honda-motor is er nog altijd niet in geslaagd om de benodigde 1300 kilometer zonder problemen af te leggen. Deze 1300 kilometer komt overeen met twee Grand Prix-weekends en dat is de afstand die een motor dit seizoen moet afleggen.