Terwijl de concurrentie moeite heeft om hun auto’s aan de praat te krijgen, heeft Nico Rosberg op virjdagochtend voor Mercedes al een complete racesimulatie afgelegd.

Op het natte circuit van Jerez legde Rosberg op vrijdagmorgen 91 rondjes af. Dat is ruimschoots een Grand Prix-afstand en daarme kan Mercedes rekenen op jaloerse blikken van de concurrentie. Rosberg geeft nu het stuur over aan Lewis Hamilton.

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het Mercedes momenteel niet. Hoewel er geen officiele pauze is in het testprogramma op Jerez, meldt het team via Twitter dat het even gaat lunchen. “Kan iemand even een bord klaarzetten voor Nico?” Ferrari heeft de betrouwbaarheid ook redelijk in orde, getuige de 64 ronden die Fernando Alonso vanmorgen aflegde. De Spanjaard is bovendien voorlopig de snelste man op de baan.

Intussen duren de problemen bij Red Bull Racing voort. Daniel Ricciardo heeft tot nu toe zevee rondjes gereden. Tijdens de eerste run vanmorgen vroeg was te zien dat het bodywork van de RB10 begon te smelten. Daarna hebben monteurs op goed geluk wat gaten in het plaatwerk gezaagd om meer overhitting te voorkomen. Tot nu toe zonder succes, naar het zich laat aanzien.

Ook Toro Rosso, een van de andere Renault-teams, heeft problemen. Daniil Kvyat reed tot nu toe acht rondjes, nadat hij eerder deze week helemaal niet aan rijden toekwam en zijn teamgenoot Jean-Eric Vergne ook veel problemen kende.  Beter gaat het bij Caterham. Kamui Kobayashi geeft de CT05 eindelijk wat kilometers nadat eerder Marcus Ericsson en Robin Frijns amper aan rijden toekwamen. Marussia staat vooral in de pitbox. Jules Bianchi heeft vijf rondjes gereden.