Maar liefst vier coureurs scoorden gisteren voor de eerste keer in hun Formule 1-loopbaan punten. Net als Christijan Albers, zijn ook Narain Karthikeyan, Tiago Monteiro en Patrick Friesacher blij met het behaalde resultaat. Terwijl de hele F1 in rep en roer is, viel er voor deze coureurs toch een feestje te vieren.
,,Ik heb punten gescoord en ben er blij mee. Hoe je ze scoort doet er niet toe, want ze tellen wel. Dit is de eerste keer dat een Indische coureur wk-punten heeft behaald en ik ben er trots op dat ik dat ben", laat een verheugde Karthikeyan weten.

Dankzij de absentie van niet minder dan zeven teams werd het duel om de beste Jordan-coureur plotseling opgewaardeerd tot een gevecht om het podium. Tiago Monteiro, die de laatste races sowieso beter in vorm lijkt te komen, mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen.

,,Eigenlijk was het een rare dag. Desondanks ben ik blij met mijn podium, ik moest toch maar even naar die derde plek rijden. De omstandigheden blijven natuurlijk vreemd, maar dit gaat wel de boeken in als een podiumfinish."

Patrick Friesacher lag gisteren tot en met zijn tweede pitstop op de vijfde plek. Hij was van plan om zijn plaats te verdedigen, maar versnellingsbakproblemen verhinderden dit. Voor hem zat er niets anders op dan genoegen te nemen met P6. ,,Relatief vroeg vielen mijn eerste en tweede versnelling weg en daar werd ik in het trage infield niet vrolijk van", legt de Oostenrijker uit. ,,Daarna was het enige doel om de race te finishen en dat lukte gelukkig."