Jos Verstappen gaat weer racen. En wel in de nieuwe landenklasse A1 Grand Prix Series. De 33-jarige Limburger noemt het een eer om ons land te vertegenwoordigen.
De oud-Formule 1-coureur krijgt een bijzondere teambaas, namelijk Jan Lammers. In november vorig jaar werd Lammers de Nederlandse A1GP Seat Holder en sindsdien heeft hij hard gewerkt aan het samenstellen van het best mogelijke team.

Lammers: ,,We wilden een team samenstellen waar we als land trots op kunnen zijn. En daar zijn we door de overeenkomst met Jos in geslaagd. Hij is zonder twijfel de populairste Nederlandse coureur en zijn resultaten spreken voor zich. Ik ben er zeker van dat de duizenden fans die zijn carrière van dichtbij gevolgd hebben nu met onze nationale vlag zullen zwaaien in deze innovatieve nieuwe klasse.’’

Ook Jos Verstappen kan niet wachten om weer achter het stuur te kruipen: ,,Het is natuurlijk heel apart om je land te moeten verdedigen. Het feit dat ik in een knaloranje auto stap en niet een team of een sponsor vertegenwoordig, maar een hele bevolking maakt het heel bijzonder. Ik vind het dan ook een eer dat ik hiertoe in de gelegenheid gesteld word.”

Het is overigens nog niet bekend wie naast Verstappen de tweede bolide van Team Nederland zal gaan besturen. Het is niet uitgesloten dat teambaas Lammers zélf achter het stuur kruipt, maar ook het vastleggen van Tom Coronel behoort tot de mogelijkheden.

De eerste A1GP-race wordt op 25 september in Groot-Brittannië verreden op het circuit van Brands Hatch. De overige races worden verreden in Duitsland, Portugal, Australië, Maleisië, Dubai, Indonesië, Zuid-Afrika, Mexico, Amerika (tweemaal) en China. Aan een race mag een maximum van 25 auto’s deelnemen. Het kampioenschap zal gedurende de Europese wintermaanden gehouden worden, normaal de off-season-periode in de autosport.