Jos Verstappen zegt eind maart duidelijkheid te hebben over een mogelijk debuut in de Noord-Amerikaanse Champcars. Jos Verstappen zegt uiterlijk eind maart te weten of hij dit seizoen aan de start verschijnt in de Noord-Amerikaanse Champcars. Dat vertelt de Nederlander op zijn eigen website.

,,Ik hoop dat ik eind maart goed nieuws heb, ik sta te popelen om weer gas te geven. Net als in de Formule 1 draait het allemaal om geld. Bij sommige teams heb je nog méér nodig dan in de Formule 1. Als mijn populariteit bij de fans zich zou vertalen in sponsorgeld dan was de kogel allang door de kerk”,verklaart de coureur, die toegeeft dat hij enkele weken dicht bij een overeenkomst leek te zitten, maar inmiddels weer moet afwachten. De voormalige Minardi-rijder spreekt onder meer het het nieuw op te richten team van oud-wereldkampioen en Champcar-held Emerson Fittipaldi.

RTL5 heeft overigens besloten dit jaar alle Champcar-races live uit te gaan zenden, vooruitlopend op een mogelijke start van Verstappen in de populaire race-klasse. Ook Eurosport zendt de races uit. Het seizoen start 10 april in de West-Amerikaanse kuststad Long Beach, van 1976 tot en met 1983 ook gastheer van de Amerikaanse Grand Prx Formule 1.