Teambaas Monisha Kaltenborn denkt dat Sauber dit seizoen punten kan scoren, ondanks dat het in Australië in essentie het traagste team was.

De Saubers eindigden in Melbourne als vijftiende en zestiende in de kwalificatie. Erachter stonden nog vier andere auto’s van vier andere teams (Haas, McLaren, Williams en Renault) maar daarbij ging het allemaal om coureurs die problemen hadden gehad.

In de race stuurde Antonio Giovinazzi zijn Sauber vervolgens naar de twaalfde en voorlaatste plek, alleen voor McLarens Stoffel Vandoorne. Na een verstoorde kwalificatie had de Vlaming Vandoorne echter ook een problematische race.

Vooraf had Sauber gedacht dat de seizoensopener in Australië – waarin altijd veel gebeurt en doorgaans veel uitvallers zijn – een goede mogelijkheid zou zijn om punten te pakken, maar het was volgens Kaltenborn zeker niet de enige of laatste kans.

“Ik denk dat punten nog mogelijk zijn”, verklaart zij ten overstaan van Motorsport.com. Dat Sauber dit jaar met een 2016-Ferrari rijdt, is daarbij een bekend nadeel dat het zelf vooral als voordeel probeert te zien: “We kennen deze motor goed en kunnen ons daardoor meer op het chassis concentreren.”

Volgens Kaltenborn is het chassis dan ook waar Saubers kracht dit jaar ligt. “Zo moeten we proberen te compenseren voor wat het nadeel van die oude motor ook mag zijn”, doelt ze op de motor die niet meer wordt doorontwikkeld en zeker later in het jaar qua vermogen achter zal blijven bij 2017-exemplaren.

“Sommige races zullen minder voor ons zijn, maar dat wisten we vooraf. Er komen echter ook zeker races aan waar we zeker een kans hebben”, houdt Kaltenborn vertrouwen.

Sauber kwam in Australië niet tot scoren, maar teambaas Kaltenborn denkt dat zich nog meer kansen zullen aandienen om punten te pakken.

Wat de Sauber-teambaas sterkt in haar overtuiging dat Sauber nog kan scoren, is dat het er over de winter al in is geslaagd ‘het gat te dichten naar een aantal teams voor ons’. “Al moeten we dat verschil natuurlijk nog verder verkleinen.”

Een grote update staat daarbij in de planning voor de Grand Prix van Spanje, race vijf van het jaar. In 2016 scoorde Sauber overigens pas in de voorlaatste race van het jaar punten.