Pastor Maldonado reed in de openingsfase vooraan mee en leek af te stevenen op een podiumfinish. Totdat een kapot KERS-systeem na de eerste neutralisatie roet in het eten gooide.

Daarom werd hij al snel ingehaald door Fernando Alonso. Vervolgens viel hij snel verder terug. Met de vijfde plaats haalde de Venezolaan alsnog tien punten binnen voor Williams. Bruno Senna droeg zijn deel met de achtste plaats bij.

Maldonado neemt geen genoegen met de vijfde plaats. Er zat immers meer in het vat. “We zijn het podium misgelopen en daarom ben ik teleurgesteld”, vertelde de Williams-coureur na afloop. “De auto was zó snel en we reden een goed tempo. Na de eerste neutralisatie begaf mijn KERS-systeem het en vervolgens moest ik op de blaren zitten.”

“Ik moest daarna alleen nog maar verdedigen om te voorkomen dat iedereen mij in zou halen. Dat is erg lastig als je auto niet meer honderd procent is. Zeker op dit circuit”, aldus Maldonado, die zijn positie fel verdedigde.

Bij Alonso, Jenson Button en Sergio Pérez zorgde dat niet voor problemen, maar met Mark Webber was hij aan het wheel bangen. De Australiër spinde hierdoor. “Erg jammer voor hem. Hij probeerde mij buitenom in te halen en raakte daarna mijn voorwiel. Hierdoor spinde hij”, zei Maldonado. “Ik vind het erg jammer voor hem maar hij nam enorm veel risico.”

Bruno Senna kon na de start achteraan aansluiten nadat hij in botsing kwam met het Force India-duo. De Braziliaan hield toch nog vier punten over aan de race in Yas Marina. “Het was een zwaar weekend met een mooi einde. Door het ongeluk moest ik achteraan beginnen maar ik hield mijn hoofd koel.”

“Er gebeurde heel veel maar we waren snel op de momenten dat het noodzakelijk was. Hierdoor pakte ik een paar belangrijke punten voor het team. Daarom doen we mee en daarom geven we nooit op. We reizen met een goed gevoel af naar de laatste twee races.”