Jordan-coureur Narain Karthikeyan weet inmiddels ook dat met de politie in Monaco niet valt te spotten. In Indier werd gisteren aangehouden toen hij het stratencircuit op zijn scooter verkende. Karthikeyan: ,,Ze waren niet blij en wilden mijn rijbewijs zien, dus heb ik ze mijn race-licentie maar gegeven.’’ Uiteindelijk kwam hij er met een berisping van af. ,,Ze vroegen me of ik me voortaan gewoon aan de verkeersregels wilde houden.’’ Toen de Indier bezig was met zijn verkenningsrondje door de straten van het vorstendom waren op dat moment bepaalde stukken van de baan afgesloten voor verkeer. Karthikeyan werd door de agenten op zijn scooter als een gewone verkeersdeelnemer beschouwd. En reed dus op een plek waar hij niet mocht zijn.

Over het onderonsje met de politie maakte Karthikeyan zich niet zo druk. Hij heeft wel wat anders aan zijn hoofd, aangezien de Indier tot aan deze race nog nooit een voet op Monegaske bodem had gezet. ,,Ik ken de baan alleen van televisie. Je weet wel hoe het circuit loopt, maar het gaat om de kliene dingetjes. Het gaat bijvoorbeeld veel meer omhoog dan je afgaande op de tv-beelden zou denken.’’

De Jordan-coureur denkt overigens zelf dat hij volgend jaar gewoon weer van de partij is in de Formule 1. ,,Daar twijfel ik niet aan. Ik heb al gesproken met diverse teams, maar vertel nog niet wie dat zijn.’’ De kans bestaat dat de Indier volgend jaar bij Jordan blijft, dat dan inmiddels Midland F1 heet. Voor het bedrijvenconsortium van eigenaar Alex Shnaider is India een belangrijke afzetmarkt.