Als een soort van donderslag bij heldere hemel maakte Jordan/Midland afgelopen week bekend dat sportdirecteur Trevor Carlin zijn taken neerlegde. Op een in Montréal belegde persconferentie heeft teambaas Collin Kolles tekst en uitleg gegeven.
Naast zijn drukke werkzaamheden voor Carlin Motorsport was de reistijd hem een doorn in het oog, volgens de Duitse teamleider. Carlin woont in Surrey en moest per dag drie uur reizen. Anderhalf uur heen en terug, en dat op de drukke Engelse snelwegen. Boze tongen in de paddock weten daarentegen te melden dat een groot meningsverschil tussen Kolles en Carlin de aanleiding van de plotselinge scheiding is.

Carlin stelde de teambaas maandag op de hoogte van zijn beslissing toen hij per telefoon liet weten liever niet naar Canada af te reizen. ,,Hij woonde vrij ver van Silverstone af en moest veel reizen iedere dag. Dat was hem een beetje te vermoeiend. Daarnaast slokt zijn eigen project – Carlin Motorsport, actief in de Formule BMW, Formule 3 en Renault World Series – zeer veel tijd op. Hij heeft een drukke agenda, in mijn ogen is er geen andere reden voor zijn vertrek. Het is overigens niet zo dat hij niets meer voor ons doet, maar hij werkt niet meer op dagelijkse basis voor ons", licht Kolles toe tegenover Adam Cooper, onze man ter plaatse.

Van meningsverschillen is dus geen sprake, maar wel is Carlin er nooit een voorstander van geweest om het Jordan-team over te nemen. Hij had liever geheel zelf een Formule 1-team opgebouwd. ,,Van dat oorspronkelijke plan zijn we behoorlijk afgeweken door eind januari Jordan over te nemen. Trevor heeft me geholpen op dit vlak, maar het is in principe nooit zijn intentie geweest. Sindsdien is hij niet veel meer thuis geweest. Op de momenten dat zijn gezin op hem zat te wachten, was hij onderweg."

Ondertussen is zijn opvolger Adrian Burgess vastberaden om er iets moois van te maken. Hij is zich ervan bewust dat hem geen eenvoudige taak te wachten staat, maar wel zegt hij uit te kijken naar de uitdaging. ,,We zijn niet in Canada om een weekendje in de zon te luieren. We willen een succesvol team op poten zetten, zoals het vroeger was", vertelt de 36-jarige Burgess.

,,Ik houd wel van een uitdaging, als ik een saaie baan wilde had ik nu wel achter een bureau gezeten. We zijn niet blij met de huidige situatie, die overigens niet plotseling te veranderen valt. Het gaat een hele klus worden om de zaken naar onze hand te zetten."