*

‘Kovalainen in beeld als testcoureur Mercedes’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 april 2014 10:16

‘Kovalainen in beeld als testcoureur Mercedes’
Racepictures

Volgens Finse mediaberichten is Heikki Kovalainen in gesprek met Mercedes over een rol als testcoureur en zijn beide partijen dichtbij een overeenkomst.

Kovalainen zit zonder werk sinds Caterham – het team waar hij al zijn pijlen op had gericht – van de winter besloot niet voor hem te kiezen, maar voor het huidige coureurs-duo dat bestaat uit Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson.

Volgens het Finse Ilta Sanomat is de 32-jarige Kovalainen echter ‘dichtbij een terugkeer in het Formule 1-circus’, nu hij met Mercedes in onderhandeling is over een functie als testcoureur en ‘alleen de handtekening onder het contract’ nog ontbreekt.

Kovalainen is de tweede oud-Formule 1-coureur die als testrijder met Mercedes in verband is gebracht. Eerder werd voormalig Force India-coureur Paul di Resta genoemd als kandidaat. Hij rijdt inmiddels weer voor Mercedes in de DTM en werd als een logische keuze gezien om de vacante positie van derde man bij Mercedes in te vullen, maar tot een akkoord kwam het niet en die geruchten zijn nu verstomd.

De uit Finland afkomstige Kovalainen reed van 2007 t/m 2012 onafgebroken in de Formule 1 voor Renault, McLaren en Caterham. In 2013 verloor hij zijn racezitje bij Caterham, maar bleef hij aan als testrijder, terwijl hij aan het eind van het seizoen nog twee races als invaller in actie kwam voor het team van Lotus. In totaal reed hij 111 Grands Prix, waarvan hij er één wist te winnen, in 2008 voor McLaren.

Lees meer over

Kovalainen Mercedes