Aston Martin-teambaas Mike Krack is blij met de komst van Fernando Alonso in 2023. De Duitser ziet in de tweevoudig wereldkampioen een coureur met een ‘killer instinct‘ en ‘uitzonderlijke racecraft‘, maar hij weet ook dat Alonso ‘veel van het team zal vragen’.

Na twee seizoenen neemt Alonso afscheid van Alpine en maakt hij de overstap naar Aston Martin. Een opvallende, aangezien Alpine momenteel vierde staat bij de constructeurs terwijl Aston Martin slechts op de negende plek is te vinden. Voor Aston Martin zal de zeer ervaren tweevoudig wereldkampioen van grootse waarde zijn, weet teambaas Mike Krack.

“Hij heeft gewoon een killer instinct“, stelt Krack. “Je weet dat Fernando altijd alles zal geven, hij zal altijd 100 procent pushen en altijd het maximale uit de auto en uit het team halen. Zijn racecraft is uitzonderlijk, een combinatie van vertrouwen, instinct en intelligentie”, omschrijft de Duitser de nieuwe aanwinst van zijn team.

Lees ook: Brundle rekent op vuurwerk bij Aston Martin met komst Alonso

Het contracteren van Alonso is volgens Krack bovendien ‘een duidelijk statement van onze intentie’. “We zijn hier niet alleen maar als veldvulling, we zijn hier om te winnen”, aldus Krack. “We zijn op weg naar de kop van de grid en Fernando’s beslissing om zich bij ons aan te sluiten op die reis – om iemand van zijn kaliber in het Aston Martin Formule 1-project te laten geloven – is een geweldig compliment voor ons team en het werk dat we verrichten.”

Tegelijkertijd weet Krack ook dat Alonso een pittige coureur is die voor wat problemen kan zorgen binnen een team. “Hij zal veel van ons vragen, maar dat valt ook te verwachten van een tweevoudig wereldkampioen”, zegt Krack. “Fernando zal een drijvende kracht zijn op weg naar de top en net als iedereen in het team kan ik niet wachten om met hem samen te werken. Het vooruitzicht om Fernando en Lance volgend jaar in de auto te hebben is enorm opwindend”, besluit de Aston Martin-teambaas.