Oud-Formule 1-coureur Martin Brundle verwacht dat Fernando Alonso, ondanks dat hij ‘milder’ is geworden, voor vuurwerk zal zorgen bij Aston Martin.

Vorige week maakte Vettel bekend zijn helm aan de wilg te hangen na zeventien seizoenen in de Formule 1. De viervoudig wereldkampioen zorgde zo voor een schok en de aftrap van silly season. Dat barstte echt los toen Fernando Alonso maandag door Aston Martin werd aangekondigd als vervanger van Vettel.

Daardoor zit Alpine met een leeg stoeltje, wat nu ook voor veel ophef zorgt doordat Oscar Piastri heeft ontkend dat hij dat zitje zal overnemen terwijl Alpine hem wel als vervanger had aangekondigd. Alonso zorgde op deze manier voor genoeg vuurwerk bij Alpine, maar dat zou volgens oud-Formule 1-coureur Martin Brundle ook bij Aston Martin kunnen gebeuren.

Lees ook: Alpine wist niets van vertrek Alonso: ‘Leek er nog op dat hij zou blijven’

“Het lijkt erop dat Alpine Alonso geen tweejarig contract kon of wilde aanbieden, en zijn Aston Martin-deal is officieel omschreven als meerjarig”, zegt Brundle, commentator voor Sky Sports. “Hij was ook redelijk onder de indruk van hoe pittig zijn teamgenoot Esteban Ocon tegen hem streed in de duels in plaats van al hun krachten op hun rivalen te richten.”

“Fernando is een natuurkracht, zowel op als naast de baan, en hij zal het team heel hard pushen”, weet Brundle zeker. “Hij is een beetje milder geworden deze dagen, maar er zou gemakkelijk vuurwerk kunnen zijn als hij toetreedt tot de ‘firma’ van de familie Stroll.”

Lees ook: Massa waarschuwt Aston Martin: ‘Alonso kan echt een probleem zijn’

Onlangs waarschuwde oud-Formule 1-coureur Felipe Massa Aston Martin al voor Alonso, die volgens hem ‘echt een probleem’ kan zijn. “Hij zorgt voor tweedeling binnen teams”, zei Massa. “Ik heb nooit problemen gehad met hem, maar hij kreeg het altijd voor elkaar om alles naar zich toe te trekken en het team te verdelen. Als hij een competitieve auto heeft, dan kan hij het team zeker enorm helpen. Maar als hij geen competitieve auto krijgt, kan hij echt een probleem zijn.”