Daniil Kvyat heeft bevestigd dat hij met Force India om de tafel zit voor 2017. Maar: “Verder gaan met Red Bull blijft de prioriteit.”

Kvyat zou samen met Manor-coureur Esteban Ocon en Renault-rijder Jolyon Palmer op het verlanglijstje van Force India staan om het plekje naast Sérgio Perez in te nemen dat is vrijgekomen nu Nico Hülkenberg naar Renault gaat.

Dat bericht althans Motorsport.com, waar tegenover Kvyat de gesprekken bevestigt. “We zijn inderdaad in gesprek”, verkondigt Kvyat. “Dat is echter ook heel normaal”, vervolgt de Rus. “We zijn allemaal mensen, dus het is heel gewoon om met elkaar om de tafel te zitten en zaken te bespreken.”

Kvyat, die het jaar begon bij Red Bull maar werd teruggezet naar Toro Rosso, maakt ook nog kans op contractverlening bij de energiedrankfabrikant en een Toro Rosso-stoeltje voor 2017.

Dat is ook zijn prioriteit, beklemtoont de 22-jarige coureur uit Ufa. “Ik zit immers al mijn hele loopbaan bij Red Bull. Tot op heden zijn ze altijd met me verder gegaan, maar op het moment is de situatie wat minder duidelijk. Dat gezegd hebbende, is Red Bull nog steeds de eerste partij waar we mee praten. Zodra we weten waar we met Red Bull aan toe zijn, zullen er beslissingen volgen. Daarvoor is het nu nog te vroeg, maar er zijn meerdere opties.”

Kvyat benadrukt tot slot nog wel dat Toro Rosso ‘een fantastisch team’ is. “Ik voel me hier goed. Het is net een familie. Maar als Red Bull ‘nee’ zegt, zal ik toch verder moeten kijken.”