Red Bull-coureur Daniil Kvyat denkt dat er geen ‘magische oplossing’ is voor de problemen waar zijn team mee kampt. “We moeten er niet op rekenen dat we ineens een sprong naar voren maken.”

Dat vertelt de Rus, die afgelopen dinsdag tijdens de eerste dag van de tussentijdse test in Barcelona 101 rondjes aflegde met de Red Bull RB11 en daarbij een vierde tijd noteerde, aan ESPNF1: “Ik denk dat we ongetwijfeld iets zullen opsteken van deze testdagen, maar we moeten er niet op rekenen dat we ineens een sprong naar voren maken. Wonderen bestaan niet in de Formule 1, dus we zullen stap-voor-stap vooruitgang moeten boeken.”

Voor het momenteel op ruime afstand van de top drie als vierde geklasseerde Red Bull betekent dat dus dat het geduld moet hebben. Dat er behalve nu in Barcelona ook na de Grand Prix van Oostenrijk nog twee dagen getest wordt, helpt het team volgens Kvyat hoe dan ook enorm: “Want tijdens de vrijdagtrainingen van een Grand Prix-weekend zijn we erg beperkt in wat we kunnen doen.”

Met die opmerking verwijst Kvyat niet alleen naar de beperkte tijd die dan beschikbaar is, maar ook naar het feit Red Bull er al flink wat Renault-motoren doorheen heeft gejaagd. Aangezien er per jaar maar vier gebruikt mogen worden voor er gridstraffen volgen, betekent dit dat Red Bull tijdens de vrijdagtrainingen moet opletten niet te veel kilometers te maken met de Renault-krachtbronnen die het nog heeft.

Tijdens de testdagen mogen Red Bull en Renault qua motoren echter doen wat ze willen, dus de hoop is dat testrijder Pierre Gasly vandaag eveneens kilometers kan maken. De jonge Fransman deed dat gisteren al voor Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso, waarbij hij zijn eerste Formule 1-kilometers maakte en gelijk 131 ronden en een zevende tijd reed. Bij Toro Rosso zit vandaag ondertussen Carlos Sainz achter het stuur.

Een volledig verslag van de twee testdagen in Barcelona lees je vanavond op Formule1.nl.