Daniil Kvyat is ervan overtuigd dat hij de race zonder de late safety car op het podium had kunnen eindigen. Nu was de vierde plaats zijn deel.

Kvyat pakte de derde plek bij de start, en gaf die niet meer uit handen tot de race na de neutralisatie voor Sebastian Vettels crash weer werd vrijgegeven. Valtteri Bottas vloog de Red Bull-coureur direct voorbij. “Ik denk dat we zonder die safety car op het podium waren geëindigd”, zegt Kvyat. “Van tevoren had ik Bottas makkelijk onder controle.”

De jonge Rus was na afloop van de race behoorlijk teleurgesteld. “Ik zat er even helemaal doorheen. Het is heel jammer, maar zo is het leven. We hadden nul snelheid op het rechte stuk. Williams ging wel volle bak, dus Bottas kon me makkelijk inhalen.”

Kvyat is zich er desondanks terdege van bewust dat de vierde plek lang zo slecht niet is. “Het was nog altijd een zeer degelijke race van ons als team”, vindt hij. “Een mooie puntenscore. We hadden het verdiend om op het podium te staan, maar we mogen toch niet klagen.”

Ricciardo kon nergens heen

Daniel Ricciardo reed naar de vijfde plaats en deed dat redelijk onopvallend, behalve dan in de eerste bocht. Toen reed hij de rechterachterband van Sebastian Vettel lek. “Ik zat aan de binnenkant, en hij sneed de bocht aan. Ik kon nergens heen”, zegt de Australiër over dat incident. De stewards deelden die mening blijkbaar, ze deelden Ricciardo tijdens de race geen straf uit.

Verder zat het de drievoudig racewinnaar naar eigen zeggen niet echt mee. Hij worstelde met de zachte band, kwam met de harde vast te zitten achter de Williams-bolides, en had bij zijn laatste stop ook liever harde banden gekregen dan zachte. “Het was een beetje frustrerend”, aldus Ricciardo. “Maar twee auto’s in de top vijf is niet slecht.”