Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat is woest op Force India’s Sergio Pérez. De Rus werd door de Mexicaan uit de race getikt en noemt het een ‘wanhopige en stomme’ inhaalactie.

In de 72e ronde probeerde Pérez in Rascasse Kvyat in te halen, in een wanhopige poging om meer uit zijn race te halen dan zijn tiende plaats van dat moment. Het resulteerde in een aanrijding met de Toro Rosso, die hierdoor uitviel. Het slachtoffer was woest.

“Ik deed gewoon wat ik moest doen, de auto naar de finish brengen. Na alles wat er dit weekend gebeurd is, was ik blij met P9”, zegt Kvyat. “Ik wist dat Pérez versere banden had en hij Vandoorne ook al had gepakt. Dus ik verdedigde mijn lijn, maar hij kwam wel van heel ver. Ik zag ‘m niet aankomen. Ik voelde een klap en toen was mijn race voorbij. Hij probeerde op me te leunen als op de Playstation, maar zo werkt dat niet. Ik ben erg teleurgesteld, ik vind het een wanhopige en stomme inhaalactie.”

Pérez
De Grand Prix van Monaco was voor ‘Checo’ Pérez zelf ‘een nachtmerrie.’ De Mexicaan liep in de eerste ronde al een kapotte voorvleugel op en moest vroeg pitten, waardoor hij ver terugviel en aan een inhaalslag moest beginnen. Dit bracht hem uiteindelijk net achter de Toro Rosso van Kvyat.

“Ik had nieuwe banden en ik was zo’n twee seconden per ronde sneller dan Kvyat. Ik zag een gat en ik moest er voor gaan”, zegt Pérez tegen Sky Sports. “Maar er was niet genoeg ruimte en we raakten elkaar licht aan, waardoor zijn race en die van mij voorbij was. Eerlijk gezegd kon ik er niet mee leven als ik met nieuwe banden op P10 niets zou hebben geprobeerd, dus ik ging er vol voor.”

De Mexicaan moest noodgedwongen nog een stop maken, waardoor hij na vijftien races eens niet in de punten finishte. Pérez finishte als dertiende, ruim 25 seconden achter teamgenoot Esteban Ocon. Dit betekende voor het eerst dit seizoen geen puntenfinish voor het team van Force India.