Daniil Kvyat sluit niet uit dat hij zijn heil in de toekomst buiten de Red Bull-teams zoekt. De Rus is gefrustreerd over de technische problemen waar hij in Monaco mee kampte.

Kvyat begon de Grand Prix in het prinsdom vanaf de achtste plaats, maar al in de eerste ronde van de achter de safety car gestarte race ging het mis. Kvyats Toro Rosso kreeg kuren, die pas na twee pitstops opgelost waren. Toen keek de coureur al tegen een achterstand van twee ronden aan.

“Ik was echt klaar om er tegenaan te gaan dit weekend”, zegt Kvyat, “Ik wil alles geven om Toro Rosso punten te bezorgen. Maar als je dan niet eens echt kunt starten in een race waar de punten voor het oprapen liggen, is dat heel frustrerend. Op zo’n moment ga je wel nadenken over iets anders.”

Gridstraf
Kvyat moest de race overigens uiteindelijk verlaten na een serie aanrijdingen met Kevin Magnussen, die voor beide coureurs in de vangrail van de Rascasse-bocht eindigde. De kemphanen konden verder rijden, maar Kvyat parkeerde zijn beschadigde bolide niet veel later in de pits. De stewards deelden hem na afloop drie plekken gridstraf uit.

De frustraties in Monaco komen voor Kvyat bovenop zijn recente terugplaatsing van Red Bull Racing naar Toro Rosso. Toch waalt de 22-jarige coureur ervoor overhaast beslissingen over zijn toekomst te nemen.

“Het is nog vroeg. Ik wil me eerst op de komende races richten. Je onderhandelingspositie wordt er immers beter op als je goede resultaten laat zien. Maar voorlopig kan ik er nog niets over zeggen. Wanneer ik iets te vertellen heb, horen jullie dat vanzelf.”