De organisatie achter de Grote Prijs van Nederland en het circuit van Zandvoort verwachten ‘geen grote verrassingen’ nu ze bezig zijn met hun voorbereidingen op de terugkeer van de race op de Formule 1-kalender in 2020. Dat stelt sportief directeur Jan Lammers in gesprek met FORMULE 1.

Volgens de ex-Formule 1-coureur is de organisatie na het binnenhalen van de Grand Prix druk bezig met het beantwoorden van vragen van allerhande instanties en het afstemmen van zaken. Daaronder de FIA, de regelgever van de Formule 1. “Met de FIA gaat alles natuurlijk heel formeel”, vertelt Lammers, volgens wie het vanuit Zandvoort ‘motoren volle kracht vooruit’ is om alles rond te krijgen en te regelen.

Een belangrijk punt is natuurlijk de verbouwing van het circuit. De Telegraaf berichtte recentelijk dat de kosten wat hoger uitvallen dan de acht miljoen euro die ervoor geoormerkt is. Geen reden tot zorg: “Daar hou je rekening mee.”

Dat een en ander duurder kan uitvallen, komt bijvoorbeeld omdat de wensen van de FIA of veiligheidseisen kunnen veranderen. Zo is het schieten op een bewegend doelwit. “Hoe goed je alles ook kan simuleren en uittekenen, het kan in de praktijk altijd anders uitpakken. Die dialoog met de FIA zal er waarschijnlijk ook tot kort voor de eerste Grand Prix zijn, maar we verwachten geen grote verrassingen”, aldus Lammers.

Wat in elk geval vaststaat, zijn de ticketprijzen voor de eerste editie, in 2020. Voor de zondag kost een duinkaart 140 euro, tribunekaarten zijn duurder: oplopend tot 448 euro voor een plek op de hoofdtribune op de racedag. Mensen die zich geregistreerd hebben voor de kaartverkoop, hebben nog tot dinsdag 9 juli, 12:00 uur de tijd om tickets aan te vragen. Overstijgt de vraag het aanbod, dan wordt er geloot en heeft iedereen gelijke kansen. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

In de nieuwste editie van FORMULE 1, nr. 10, vertelt Jan Lammers uitgebreid over de stand van zaken in de aanloop naar de Grand Prix van Nederland. Zoals over de ticketprijzen en vragen en klachten van milieuorganisaties. “Ik vind dat je als persoon en organisatie de sociale plicht hebt het milieu niet buitenproportioneel te belasten.” FORMULE 1 nr. 10 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.