McLaren heeft de Brit Lando Norris bevestigd als test- en reserverijder voor het komende Formule 1-seizoen.

Norris, die op dertien november aanstaande achttien jaar wordt, veroverde dit jaar de Europese Formule 3-titel in zijn eerste seizoen in die klasse. Begin 2017 werd hij al door McLaren ingelijfd in het talentenprogramma van het team en op 2 augustus reed Norris zijn eerste Formule 1-test op de Hungaroring. Daar maakte hij grote indruk: Norris klokte de tweede tijd van de dertien deelnemende coureurs, en eindigde op slechts twee tienden van de snelste tijd, gereden door Sebastian Vettel.

Komend seizoen reist Norris mee met McLaren om in te kunnen vallen in geval van een blessure van een van de vaste coureurs. Ook zal hij een uitgebreid testprogramma volgen. McLaren is van plan Norris in te zetten bij de Pirelli-test op Interlagos van 14 en 15 november. Racen gaat hij ook doen: hoewel het nog niet is bevestigd zal Norris hoogstwaarschijnlijk voor ART in de Formule 2 gaan rijden.

“Een geweldige bekroning op een fantastisch jaar” zegt Norris. “In Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso kan ik me geen betere leermeesters wensen. Ik ga er zoveel mogelijk van genieten en alles in me opnemen.”