Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kim Räikkönen spreken na de eerste twee vrije trainingen in Spanje niet bepaald van een goede dag.

Räikkönen reed twee keer de derde tijd.

“Over het algemeen was het een lastige dag”, zegt Räikkönen, twee keer derde, zelfs. “De baanomstandigheden waren, zeker op het eind, verraderlijk”, vertelt de Fin, die zich vooral beklaagt over hoe glibberig het circuit in Barcelona was.

“Geen eenvoudige dag”, herhaalt Räikkönen. “We hebben het één en ander uitgeprobeerd en moeten maar zien waar ze morgen staan”, eindigt hij met het voor hem klassieke ‘we will see’.

Teamgenoot Vettel, in beide trainingen vierde, noemt de omstandigheden ook lastig, wat nog een ander probleem met zich meebrengt: “Het is daarom lastig te zeggen wat onze updates waard zijn.”

“Ik ben sowieso niet tevreden over vandaag”, meldt de Duitser verder. “Het was lastig, erg glad. Ik geloof dat iedereen er moeite mee had, maar onze auto deed het niet goed.”

Vettel had tijdens de eerste training ook problemen met zijn versnellingsbak, zo leek het, al vertelt hij nu dat het om iets met de ophanging ging. Vettel kwam uiteindelijk hoe dan ook nog tot 23 ronden in VT1 en 36 in VT2.