Nicholas Latifi en Lance Stroll zijn beiden Canadees en komen beiden uit een miljardairsfamilie. Toch houden de overeenkomsten daar wel op, leggen twee Canadese F1-volgers uit aan FORMULE 1 Magazine.

De Villeneuves hadden de reputatie van racers, Stroll en Latifi van rich kids. Ze zijn allebei miljardairstelgen. Al zie je dat zeker aan Latifi niet af, vertelt Jeff Pappone van de Montreal Gazette. “Hij is heel down to earth.” Dat blijkt op een avond in de paddock van het Circuit Gilles Villeneuve. Latifi zit daar tot laat met zijn team aan tafel, gewoon één van de jongens aan de dis in de als paddockhospitality dienstdoende tochtige partytent.

Motorsport Images

Lees ook: Column Villeneuve: ‘Een slechte auto is Mercedes’ probleem, niet van de FIA’

Zijn keurige karakter, denkt Pappone, dankt Latifi aan vader Michael. Een anekdote: “Tijdens de vorige Canadese Grand Prix stond Michael Latifi met Zak Brown te praten”, McLarens CEO die met vader Latifi aandeelhouder in de McLaren Group is. “Een fan vroeg Zak om een foto. Of vader Latifi – die hij niet kende – die wilde maken. Nou, geen probleem. Michael deed dat graag, had zoiets van: als ik iemand kan helpen, waarom niet? Zak grapte tegen die fan: ‘dat is de rijkste fotograaf die ooit een foto voor je heeft gemaakt’. Dat laat zien van wie Nicholas het heeft.”

Stroll, vervolgt hij, is ondoorgrondelijker, zoals ook Marois aanhaalt. “Hij heeft wat veel puissant rijke mensen hebben: dat je weinig van je privéleven wil prijsgeven. Dat is, vermoed ik, een les die hij van zijn vader Lawrence heeft geleerd.”, vult Michel Marois van La Presse aan.

Een uitgebreide reportage over Nicholas Latifi en Lance Stroll in Montréal is te lezen in editie 10 van FORMULE 1 Magazine.