Mercedes-adviseur Niki Lauda heeft lovende woorden voor het titelgevecht tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Oostenrijker geniet erg van de felle strijd. “Beter wordt het niet!”

Het titelgevecht tussen Hamilton en Vettel bereikte een hoogtepunt bij de afgelopen Grand Prix van Spanje, met een zinderend duel op de baan tussen de twee titelkandidaten. Lauda genoot van de race en denkt ook dat de strijd het hele jaar door gaat.

“Het was racen op het hoogste niveau”, zegt hij tegen de Zwitserse krant Blick. “Beter wordt het niet, het was pure betovering. Een viervoudig wereldkampioen en een drievoudig wereldkampioen knokken voor Ferrari en Mercedes in de twee beste auto’s ter wereld. Er is geen betere reclame voor de sport.”

Voorlopig spelen de teamgenoten van Hamilton en Vettel een bijrol in de titelstrijd, maar Lauda denkt dat de Finnen later in het seizoen van grote waarde zullen zijn.

“Bottas is nu net zo goed als Rosberg was”, vindt de Oostenrijker. “En hij is misschien wel iets beter dan Räikkönen. Ze zullen straks een bepalende rol gaan spelen voor Ferrari en Mercedes in het contstructeurskampioenschap.”