Mercedes mag dan (net) aan kop staan in het WK, de Ferrari is nog altijd de snellere auto. Dat denkt Niki Lauda, die echter ook meent dat Mercedes de rollen om kan draaien.

Qua zeges staan Mercedes en Ferrari na vier races gelijk, met twee om twee, maar Mercedes heeft één puntje meer gescoord dan Ferrari bij de constructeurs – 136 tegen 135 – al staat er met Sebastian Vettel wel een Ferrari-coureur bovenaan in het rijdersklassement.

Lauda gaat er vanuit dat Ferrari een stap zet in Barcelona, wat betekent dat Mercedes er twee moet zetten.

Het is een opsomming die doet vermoeden dat de verschillen klein zijn, maar volgens Mercedes-topman Niki Lauda ‘ligt Ferrari duidelijk voor’. “Dus wij moeten goed kijken wat er verkeerd gaat bij ons en dan de juiste stappen zetten voor de race in Barcelona”, vertelt Lauda aan Kronen Zeitung.

“Alle teams brengen updates naar Barcelona”, weet Lauda. “Ferrari gaat daar zeker een stap vooruit zetten, dus wij moeten er twee zetten en Red Bull drie”, omschrijft hij hoe de verhoudingen in de top drie liggen voor aanvang van de eerste Europese race van het seizoen.

Bij Mercedes is er daarbij veel dat nog beter kan aan de W08-bolide, benadrukt Lauda. “Het belangrijkste is dat we leren begrijpen waarom de nieuwe, bredere Pirelli-banden bij ons minder goed werken dan bij Ferrari.” Het raamwerk waarin ze functioneren is volgens Lauda te klein bij Mercedes.

Een goede start en herstart hielpen Mercedes-coureur Valtteri Bottas aan de zege in Sotsji.

“De auto is ook nog te zwaar en we moeten de aerodynamica verbeteren”, voegt de Mercedes-chef daar nog aan toe. Het is daarbij kort dag voor de Formule 1 in Spanje neerstrijkt, maar Lauda is er zeker van dat Mercedes vanaf die race kan beginnen ‘de achterstand in te lopen’.

“Ik weet dat we dat voor elkaar kunnen krijgen en voor een ommekeer kunnen zorgen, zodat we vanaf de race in Barcelona weer over een snelle, competitieve auto beschikken waarmee een kleine voorsprong hebben. Het is enkel een kwestie van tijd.”