Volgens Mercedes-kopstuk is het niet zo dat Lewis Hamilton het onder de druk van de titelstrijd begint te begeven. “Hij heeft daar geen last van en zal terugvechten.”

Gevraagd door het Britse Autosport of Hamilton – getuige fouten in de laatste twee kwalificatiesessies – last begint te krijgen van de druk die op hem weegt in zijn titelstrijd met zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg, reageert Lauda afwijzend.

“Ik maak me daar helemaal geen zorgen om”, verklaart Lauda. De Oostenrijker, zelf een drievoudig wereldkampioen, denkt zelfs dat Hamilton sterk terug zal slaan: “Hij heeft nergens last van en zal terugvechten.”

“Naar aanleiding van het resultaat uit Oostenrijk en het puntenverschil in het kampioenschap, is hij bovendien alleen maar meer gemotiveerd om het volgende week in Silverstone goed te doen”, stelt Lauda, die beaamt dat Hamilton in Oostenrijk een fout maakte in de kwalificatie: “Maar dat was gewoon een normale fout en hij maakte dat slippertje ook weer goed in de race.”

Volgens Lauda is het verder niet zo dat Hamilton begeleiding nodig heeft nu de druk toeneemt, want de Brit kan het volgens hem prima alleen af. “Ik ken hem al langer dan vandaag en hij heeft het in zijn hoofd prima op orde, maak je daar maar niet druk om.”

Na acht van de negentien races staan de Mercedes-rijders één en twee in het kampioenschap. Nico Rosberg bezet de koppositie, met een totaal van 165 punten. Hamilton volgt op 29 punten achterstand van zijn teamgenoot.