Hoewel McLaren heeft bevestigd dat technisch director Paddy Lowe het team na dit jaar gaat verlaten, wil Mercedes – de beoogde nieuwe werkgever van Lowe – de aanstaande komst van Lowe niet bevestigen.

“Ik kan hier nog niets over bekendmaken”, zegt Niki Lauda, de bestuursvoorzitter van Mercedes GP, tegen Sky Sports. “Ik was erg verrast door het persbericht van McLaren over Lowe’s vertrek, maar ik kan er verder geen commentaar op geven.”

Lauda – die verder nog wel laat optekenen dat Lowe ‘iemand is waarvan we weten wat hij kan’ en hij hem ‘persoonlijk goed kent’ – geeft tevens aan dat het aanblijven van teambaas Ross Brawn gegarandeerd is: “Ik ken Ross erg goed. Ik werk nu elke dag nauw met hem samen en het staat buiten kijf dat hij zeer gemotiveerd is.”

“Er zijn dan ook geen gesprekken gaande over een vertrek van Ross. Hij is aan dit team gecommitteerd en heeft als teambaas de touwtjes in handen en daarnaast de leiding over alle technische zaken, dus laten we maar zien wat hij kan doen.”

Brawn zelf heeft gisteren, voordat het vertrek van Lowe bij McLaren bekend werd gemaakt, overigens in gesprek met Formula1.com nog aangegeven dat hij er niet bang voor is dat Mercedes met te veel technische kopstukken komt te zitten en dat voor chaos en problemen op organisatorisch niveau zal zorgen.

“Als iedereen hetzelfde werk probeert te doen, kan dat inderdaad voor problemen zorgen. Maar als we duidelijk afspreken wie wat moet doen en waarvoor verantwoordelijk is – zoals is afgesproken dat ik de leiding heb over alle operationele en sportieve zaken – dan komt het wel goed.”