Mercedes-adviseur Niki Lauda denkt dat Nico Rosbers overwinning een grote opsteker is voor de Duitser. Rosberg boekte in Mexico zijn eerste zege in vier maanden.

“Het is ongelofelijk mooi voor hem”, vindt de Oostenrijkse oud-wereldkampioen. Lauda had met Rosberg te doen na de race in Austin, waar Rosberg door een kostbare fout de overwinning verloor aan teamgenoot Lewis Hamilton. Die stelde prompt zijn derde wereldtitel veilig.

“Ik weet hoe het is om er telkens af gereden te worden”, toont Lauda zich begripvol. “En het is al helemaal balen als je een fout maakt waardoor je rivaal kampioen wordt. Dat is echt het ergste wat een Formule 1-coureur kan overkomen.” Een goede zaak dus dat het Rosberg nu eens mee zat, vindt Lauda. “Het is een grote opsteker voor hem. Hij zal blijven vechten.”

Goed voor het team

Rosbergs overwinning was niet alleen mooi voor de coureur zelf, meent Lauda. “Het gaat er voor mij om dat onze coureurs elkaar op blijven jutten. Als de een het er bij laat zitten, gaat de ander ook niet zo snel meer. Het is dus ook goed voor Mercedes dat het evenwicht nu weer terug is. Het maakt niet uit wie van de twee er beter is, zo lang het Sebastian Vettel maar niet is.”