Niki Lauda is bang dat de Grand Prix van Rusland voor Mercedes uitloopt op een herhaling van de voor het Duits-Engelse team teleurstellend verlopen race in Singapore.

Mercedes is nog altijd het te kloppen team, maar kwam tijdens het raceweekend in Singapore slecht voor de dag. In de kwalificatie kwamen Lewis Hamilton en Nico Rosberg niet verder dan de vijfde en zesde plek, waarna Rosberg in de race als enige Mercedes-rijder aan de finish kwam, op P4.

Sindsdien heeft Mercedes een indrukkwende één-twee gescoord in Japan, maar Mercedes-topman Lauda vertelt aan Autosport dat hij ondanks ‘die grote opluchting’ toch bang is voor een herhaling van Singapore: “Dat komt omdat het asfalt in Sotsji hetzelfde is als dat in Singapore”, legt hij uit.

Wat daar nog bij komt, is dat bandenleverancier Pirelli dezelfde banden – de softs en supersofts – meeneemt naar Sotsji als naar Singapore. Lauda roept Mercedes dan ook op de schouders er flink onder te zetten: “We zijn er namelijk nog niet en het zal niet makkelijk worden”, stelt hij. “Het ziet er goed uit voor het kampioenschap, maar je hebt het pas echt voor elkaar als de buit binnen is”, weet de Oostenrijkse drievoudig wereldkampioen.

Paddy Lowe, bij Mercedes de hoofdverantwoordelijke voor alle technische zaken, geeft op zijn beurt in Mercedes’ vooruitblik op het weekend aan dat het asfalt door het gebruik en externe invloeden inmiddels anders zal zijn dan vorig jaar. Met de andere bandenkeuze van Pirelli – dat in 2014 nog voor soft en medium ging voor Sotsji – zijn de factoren dus ook weer anders, geeft Lowe aan: “En we moeten op alles voorbereid zijn”, beklemtoont hij.

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet op zijn beurt weten in te zien dat Mercedes er nog niet is en hij de situatie niet wil onderschatten, maar streeft naar aanleiding van het succes uit Japan naar de volgende één-twee en het veiligstellen van de constructeurstitel in Sotsji. Lewis Hamilton hoopt zijn zege uit Suzuka – en die van vorig jaar in Rusland – te herhalen. Teamgenoot Nico Rosberg mikt eveneens op de zege, om zo in te lopen op Hamilton in het WK.